شما به دفعات تمرین یک ساعته داشتهاید، اما نیک میدانید یک ساعت کجا و یک ساعت دیگر کجا! اصطلاحی که برای مقایسه این یک ساعت تمرینها به کار میرود، بار تمرینی (Training Load) است. تعریف بار تمرین، امری سلیقهای است و جایی که صحبت از سلیقه است نبوغ هنری مربی است که جادو میکند. اگر تعریف سادهای برگزینیم، بار تمرینی عبارت از حجم و شدت تمرین در یک هفتهی اخیر است.
حجم تمرین، نشان دهندهی مدت زمان اجرای تمرین است. خودتان را در حال اجرای وریکشآسانا یا وضعیت درخت تجسم کنید. وضعیتی در سطح مبتدی برای شماست. اما اگر حجم تمرین را بالاتر ببریم و زمان بگذرد، بعد از یک دقیقه، هنوز برایتان آسان است؟ بعد از ده دقیقه چطور؟ مسلماً با چالش روبهرو شدهاید. در نتیجه بار تمرین با افزایش حجم تمرین افزایش مییابد.
شدت تمرین نیز میتواند با ضربان قلب، مقدار وزنه و سختی وضعیت تعریف شود. در همان وضعیت درخت در عرض یک دقیقه پای بالایی را سی بار از روی ران به زمین گذاشته و برگردانید. اگرچه شیوهی حاضر در انجام این وضعیت معمول نیست، اما شدت تمرین را با افزایش ضربان قلب بالا میبرد. وزنهای در دستانتان بگیرید (اگر میگویید در سبک ما چنین چیزی وجود ندارد، یک فرد سنگینوزن را تصور کنید) به مراتب انرژی بیشتری از شما میگیرد. بالابردن سختی وضعیت شاید متداولترین گزینه برای افزایش شدت تمرینات در یوگاست و عناوین یوگای مبتدی، متوسط و پیشرفته شاهد این مدعاست. پس در دو جلسهی تمرینی یک ساعته (با فرض یکسان بودن استراحت)، تمرین با شدت بیشتر بار تمرینی بیشتری خواهد داشت.
البته بهتر است بار تمرینی در مدت زمان یک هفته در نظر گرفته شود، گاهی خسته میشویم و بار تمرینی را کم میکنیم، گاهی بی وقفه با شدت بالا تمرین میکنیم. پس لطفاً آهسته و پیوسته رفتن را علاوه بر هر جلسهی تمرینی در بازههای چند روزه نیز در نظر بگیرید تا ضمن داشتن برنامهای منظم، آسیب به حداقل ممکن برسد.